30e maj

Jag tog ett tidigt tåg till Sundbyberg och anlände min destination vid elva tiden. på Tulegatan satt vi på balkongen och drack kall, härlig, förmiddagsöl och snickrade ihop ett system. Vi tog ställning!

Lite försenade gick vi i rask takt till Solvalla för att hinna fram och se de inledande loppen. Väl på plats var det grymt. Solen sken, hästarna sprang och ölen var fortsatt kall. Själva spelet gick väl inte lika bra för oss. V-sjuan sprack redan i andra omgången och det blev inte så mycket bättre under dagen. Dock lyckades jag sätta en vinnar till elva gånger pengarna i sista avdelning så det räddade en del av speldagen.

Efter travet vandrade vi tillbaka och tog med oss lite mat från en kinakrog. När vi hade ätit började David bjuda på Whiskey, vilket uppskattades. Själv tyckte han det var bättre med absint och satt och eldade socker som sig bör till den drycken. Själv har gag har några absintminnen och kommer nog aldrig mer dricka det. När klockan började närma sig halv tolv drog vi ner till Garbos som verkar vara allmänt (ö)känt. Jag tyckte dock att stället både var bra och fräscht med tokmycket folk i blandade åldrar.

Vi hängde med Davids travkompisar som var superroliga och grymt trevliga. Den ena hade kammat hem mer än oss och bjöd därför på lite olika drinkar. Själv bjöd jag på klassikern Lynchberger.


Det är för roligt

Tror nog jag skriver ändå. Men jag ska nog mer börja skriva när det finns något vettigt att säga. Jag upplever ju ändå att bloggandet är jäkligt skoj.

Igårkväll var en riktigt genomkörare på alla sätt och vis. Kalabalik, skratt, pengar vunna, pengar förlorade, sprit och en jäkla massa trav. Ska skriva om det efter jag ätit.


Idag var jag förresten erbjuden att få gå på Elitloppet gratis men jag kände mer för att ta mig hem och kurera en liten bakfylla. Det blir Elitloppet på tv snart. Grymt kul!


Day and night

Det blir en paus i bloggandet nu.

När jag är på bättre humör ska jag ta och börja skriva igen. Det har tappat sin charm när man inte känner för det man skriver.

Kommer förhoppningsvis tillbaka om några veckor

Peace out så länge

Godnatt?

Trots enbart tre-fyra timmars sömn varje natt sen i måndags kan jag fortfarande inte somna om nätterna just nu. Yrslig, illamående och kräkfärdig känsla i magen infinner sig just nu. Hoppas det ger sig snart, känner mig helt kockomongo...

När Adde sover...

... Använder han sånna här



Kommentar överflödig...

Bio

Filmen var bättre än jag trodde och Ricky Gervais är ju en jävla stjärna som lyfter en hel film även om han bara figurerar i 2% av filmen. Att man sedan avslutar med Coldplay och Life in Technicolur som avslutningslåt gör ju inte saken sämre.


Trist skit

Jag har spenderat eftermiddagen med att åka upp till Stockholm och vårt huvudkontor för att lämna en bil och hämta en ny dator åt mig. Eftersom jag lämnade bilen där fick jag åka tåg. Det var ganska skönt att bara sitta för sig själv en stund och fundera över hur allting är. Det är nog bra trots allt.

Jag skrev i alla fall ett ganska långt inlägg i mobilen som jag trodde hade laddats upp men det verkar fan inte så. Nu orkar jag inte skriva allt jag skrev i det bara för det.

Adde åkte hem idag så nu är jag själv igen. Dock finns det en möjlighet att det blir bio, det var snack om det för några dagar sen men nu har jag inte hört något.

Jag hade lite ångest för att komma hem då jag visste att det fanns massa skit att diska som jag skjutit på några dagar. Tror ni inte jag då blev överlycklig av att se att Adde hade diskat innan han åkte imorse. Stort av dig! Han skulle ändå åka tidigt. Vilket gör det hela ännu större.

Jag fick åka förbi Valla två gånger idag och jag känner mig tokladdad för lördag :)


8-2

Det blir sämre med inlägg när Adde är i stan för då känns det värt att utnyttja tiden. Han drar imorn så då blir det säkert mer igen.

Vi har i alla fall fortsatt på vår never ending NHL 09 turnering och idag vann jag en match med 8-2! Adde är rolig när han förlorar... blir sur och så...

På lördag ska vi till Solvalla vilket jag ser fram emot. Efter det så ska vi antagligen ut i Sundbyberg av alla ställen :) Tror dock det kan bli en höjdare det med.

Fick en till bekräftad gäst till den 6:e juni också, ett riktigt bra tillskott. Något jag ser fram emot :)

My man!

Grymt tacksam över Addes uppbackning. Det har varit en riktigt lyckad kväll trots att de vägrade visa fotbollen på Pitchers. De tyckte Speedway var mer passande? What's that about?

Vi har ältat lite och varit lite sorgsna men mest har vi ägnat oss åt annat skojsigt. Det här ska ju inte låta skumt men vi hittade en ny nivå ikväll. Ett nytt djup liksom. Jag vet vissa personer som nu kommer kommentarsbomba om mig och Adde. Vi skiter dock i det och går vidare. Det här ska bli en grym sommar och om bara Adde får ledigt när jag har semester har vi stora planer. Större än jag någonsin kunde gissat innan sommaren :)

Fotboll

Vi trodde vi skulle få en fin eftermiddag med massa sol. Nu har vi stått och sparkat boll en bra stund och det blev bara mulnare och mulnare. När det började regna gav vi upp...


Yeah!

Det blir Djurgården - Häcken på Pitchers ikväll :)

Budapeststubbe och Golonka

Skönt är det att faktiskt ha den närmaste framtiden planerad med skojiga aktiviteter. Det får en att tänka på annat och ha lite roligt istället. Tyvärr är fortfarande semesterveckorna oplanerade och de planer som funnits har raserats. Jag har varit toksugen på London men vi får se om någon vill haka.

Ikväll kommer Adde och då blir det väl lite godare stämning igen :)


De sista "väl valda" orden...

Ajöss och tack för fisken


Vänner

Det mörker du ser gör att stjärnorna märks lite mer

Ljuset blir större när natten tar form
och värmen blir mer värd i storm

Adde och Elina är hjältar


Brun med sol

I år ska det inte bli någon halvdan jävla bränna på armarna utan nu ska jag fan pricka hela kroppen. Har spenderat åtskilliga timmar idag på att sitta på balkongen och bara ta emot. Med tanke på att vi har det molnfritt i Vässan går missionet riktigt bra hittils. Dock har jag glömt bort hur mycket sol som krävs för att man ska bli brun på riktigt.


Nöten

Jag har en svårt nöt att knäcka med mig själv.

Efter som jag satt upp visa regler om hur jag ska tänka och se på händelser i livet uppstår det ibland konflikt i mig själv då det naturliga inom en vill få mig till att reagera på ett visst sätt medan jag är fullt medveten om att det är destruktivt tänk. Två grundpelare i den nya filosofin är, istället för ursäkter, skapa handlingsplaner. Samt, ångra inte det som varit utan lär från det. I och med detta kommer motgång skapa medgång.

Dilemmat som nu uppstår är att jag inte kan komma på vad jag ska ta med mig för lärdomar från den händelse vars min naturliga instinkter enbart säger åt mig att ångra det, älta det, så ska du glömma det i sinom tid. Visst fan läker tiden sår man varför vänta liksom? Mitt inre och mitt sinne ska bli så självhelande att varje knuff i fel riktning ska ge mig en katapulteffekt i den motsatta. Det handlar verkligen inte om att förtrycka känslor utan att istället kanalisera känslomässig energi i rätt riktning. 

Vad gör jag då när jag inte kan finna lärdomar i mina misstag? Jag vet om vad jag inte vill återupprepa och vad jag aldrig skulle gett bort. Frågan är om det ska drabba alla? Jag tycker inte det... Därför väntar jag nu på min insikt för att se vad jag kan ta med mig för bitar från Ground Zero  

Vakna!

Något som är riktigt bra med sommaren är att det är sjukt enkelt att vakna och gå upp på morgonen, även när klockan ringer vid sextiden. :-)


Har alltid älskat den här reklamen sen den kom, framförallt grejen med stege. Så jävla flippat!


It's fuckin raw!

Måste säga att det finns några sjukt underskattade saker som jag upplever vi använder alldeles för sällan i våra maträtter.

3. Rotfrukter överlag. De finns en smak i många rotfruktar som är säregen, upplevs lagom utpräglad i en hel rätt och framförallt är de ofta överaskande av den anledningen att folk inte använder dem tillräckligt mycket. 

2. Äpplen, framförallt till fisk. Det känns som det är en vedertagen sanning att äpplen passar bra till fisk. Ändå blir jag i princip aldrig bjuden på fiskrätter där någon form av äpple ingår. Vakna och upptäck att ni inte behöver göra äppelmos av allt.

1. Lime! Citron i all ära men lime med dess underbara syrlighet. Det går att piffa till så jäkla mycket tråkiga recept med stänk av lime. Limen är ganska allsidig men framförallt en höjdare till fisk och olika såser. Även rivet skal funkar bra och kan dessutom ge en härlig färg.

Try it för fan!


Tack Pettson

Nu är jag lite klokare och ännu mera förberedd inför nästa gång jag ska spöa oskyldiga offer i TP.


Http://

Kan någon berätta vad fan det står för och varför det finns?

Jag kan knappast påstå att jag alltid undrat vad det betyder men frågan slog mig just nu. Snälla någon, berätta vad det står för?

Rappapapapa

En jävligt skön och kul långhelg ska nu rundas av med en nervarvande söndag. Lite hälsokostaktig föda och en hel del vatten så borde man vara i hyfsat full form imorgon när det ska jobbas igen.

Det börjar bli hög tid att komma iform inför höstens domartester och jag tycker jag ligger bättre till än på länge. Det känns som att man måste träna mer och mer för varje år nuförtiden. Visst är det trist att bli äldre?


Rubrik

Hemkommen från en lugnare kväll än igår. Något jag kommer vara grymt tacksam för imorgon :)

Kvällen i sig var trevlig men jag hade svårt att festa till det ordentligt och det största problemet stavades pengabrist. Det är intressant när man tar upp sina enda återstående pengar ur fickan och vet att det är allt jag har kvar tills på måndag. Nu är det inte så illa det låter, för pengar finns lite här och där om det skulle behövas. Jag brukar dock vara väldigt mån om att hålla isär mina olika kostnadskonton.

Hade en miljon saker att skriva kändes det som men nu blev det inte så för andra saker blev roligare.

The Rock går som nattfilm på fyran. Vi går och lägger oss till den :)

Två dagar innan lön

Och det märks fan. Få saker är så trist som att ha massa roliga planer på g men inte ha råd att sätta de i verket. Fördelen i det hela är att man upptäcker massa annat skoj man kan göra som inte kostar lika mycket pengar.

Jag borde egentligen skriva en redogörelse för gårdagskvällen som blev en riktig genomkörare vilket jag kan säga känns idag. Den infon kommer förhoppningsvis senare.
 
Ikväll blir det middag med domargänget här i från Västmanland och det ska bli kul att både få återse gamla domare man känner sen tidigare men även få stifta bekanskap med nya ansikten. Vi får se hur kvällen artar sig om det blir lugnt eller inte?


Helgarderande utredning

Jag tycker sånna här formuleringar är så jäkla roliga. Citatet är plockat från E24.se.


"Paret kan ha flytt
till Kina, dit polisen tros ha skickat kommissarier, eller till ögruppen Papua Nya Guinea, grannlandet Indonesien, Thailand, Madagaskar, Kuba, Schweiz eller annat land. "

Ska man börjar spekulera i var de är någonstans får man väl hålla sig till ett hyfsat begränsat område. Som nu, kunde de lika gärna sagt, De kan vara över hela världen och vi har inte en aning. Jag vet inte om de hoppades att någon skulle sluta lyssna när de började lista länder för att sedan avsluta med att mumla, eller något annat land...

Det är som att en travexpert skulle spekulera i ett kommande lopp och göra ett uttalande som, Ja, jag tror häst nummer fem vinner. Även om sexan och sjuan också är bra, vi får inte heller glömma ettan och tvåan. Men egentligen kan alla vinna. Jävla spännande analys...

Det bästa är när de hittat paret kan de säga, Vad var det vi sa? Vi hade ju med Mocambique i vår analys. Detta förutsatt att de inte flytt planeten, någonstans går ändå gränsen...


Storchen, Fluff och Dave "pinnen" Fhürong

Imorgon är vi igång igen! För första gången ska vi tre ut och testa västerås tillsammans. Jag har haft många av mina absoluta favoritkvällar med dessa grabbar. Egentligen händer oftast samma sak, vare sig vi är i Halmstad, Varberg, Strängnäs eller någonstans vi inte kommer ihåg.

Vi hade en störtskön streak i Etuna förra våren och sommaren som sedan avslutades med en kunglig roadtrip. Tyvärr har det dött ut lite. Dels för att Dave drog till Uppsala och jag fastnade i mitt förhållande. Imorgon är det återuppståndelsens dag och planenligt kommer det bli Sjöbo och vi kommer kalla varandra det ena och det andra. Just the way we like it!

En bild från en oförglömlig kväll i Etuna förra våren.

                             






Banklån bättre än CSN?

Är det någon där ute som har erfarenhet eller känner någon som lånat pengar på bank för att betala tillbaka på sitt CSN lån?

Det finns två stora fördelar, lägre ränta som dessutom är avdragsgill.

Som sagt, någon som har erfarenhet?


Thanks for making it easy...

Var ofta något jag sa i pokersammanhang på den tiden det ofta begav sig.

Det som då brukar kunna hända var att jag plockade upp en hyfsad hand. En sån där hand man brukar vilja spela men som man någonstans vet inte alls är värd mödan. Av någon anledning hade jag glömt alla de stunder man svurit över det faktum att jag spelat handen och kan bara i mitt minne finna de tursamma stunder jag haft och faktiskt råkat vinna en del slantar med vad jag just i den stunden ser på korten.

Då finner man sig inför beslutet, ska jag spela eller inte? Är det värt pengarna det just nu kostar? Något av de mest lättande saker som då kan hända är att någon spelare, precis innan jag själv ska tala, höjer med en så pass stor summa att jag direkt känner, "Fan, det här är inte alls värt det". Genst blir mitt svårfattade beslut extremt enkelt och vid alla dessa tillfällen gillade jag att fälla kommentaren, "Thanks for making it easy".

Idag var det inte poker det handlade om men sitatutionen var väldigt snarlik och jag säger bara "Thanks for making it easy", nu behöver jag inte fundera mer.

Även fast jag kommer få skit för att jag snackar i gåtor så måste jag bara sammafatta med att säga, "Det är så man vänder motgång till medgång".

Gör något bra av dåliga händelser. Det vinner vi alla på i längden :-)


Burger King

Då jag inte lagar egen mat utan blir bortlurade till Burger King har jag faktiskt försökt att börja tänka om...




Gott och nyttigt :-)

Nu är vi här

Nu är det helg! Det fanns förslag och seriösa tankar på att dricka några öl ikväll med folk från jobbet. Nu blev det inte så utan jag måste tänka lite ekonomiskt plus att Emelie kommer hit och roar mig istället.  

Sen CSN fick klorna i mig och tyckte det var rättvist att jag skulle betala 25 000 bara sådär har jag blivit tvungen till ett mer sparsamt leverne, vilket har tvingat mig att sluta äta dyr mat ute för att istället laga den själv. Detta har fått mig att upptäcka hur kul det är med matlagning och vad man faktiskt kan göra om man bara testar dig fram och inte bara håller sig med den traditionella husmanskosten.

Att flytta in

Det brukar kunna ta sin lilla tid innan man kommer i ordning i en nya lägenhet. Jag tror emellertid att jag är expert på att förhala saker som borde varit åtgärdade för länge sedan.

Hittils har ialla fall halva vardagsrummet blivit hyfsat inrett. Resten är en historia i sig...


                  

Vi ska dricka lite öl, vi ska inte bli fulla...

Ett för mig brutalt roligt klipp från Fredrik och Filips söndagsparty. Där Pontus Gårdinger ska lära Johan Palm att vara lite mera manlig.

Alltid kul att se folk man inte riktigt förknippar med humor leverera sånt här



Oplanerad kväll

Precis hemkommen från heldag i Uppsala och jag har en hel kväll framför mig som jag inte vet vad jag ska göra med? Det har blivit jäkligt mycket äventyr och spontangrejer senaste tiden så det kanske är dags för en lugn vanlig kväll hemma ensam.

Jag har sen barnsben fått lära mig att inget kommer gratis här i livet. Istället har jag levt efter en, du får vad du förtjänar, filosofi.  Sitter man bara still och väntar in att något bra ska hända kommer det antagligen inte ske. Då kommer man slösa bort stora delar av sin tid på ingenting.

Vill du ha något får du skaffa det själv för ingen annan kommer göra det åt dig... Något att tänka på...


Fredrik och Filip

Igår såg jag för andra gången ett program av Filip och Fredriks senaste satsning söndagsparty.

Hade jag bloggat om det här efter min första titt, då jag såg premiäravsnittet, hade jag dömt ut det fullständigt. Fraser som "Helt jävla värdelöst" hade använts flera gånger.

Igår var det dock grymt annorlund och jag kommer med största sannolikhet ladda ner alla avsnitt för att skapa mig en riktigt ordentlig uppfattning.

Sketcherna igår med Roy och Roger samt  Pontus Gårdinger och Johan Palm var to die for. Helt underbara!


På topp!

 Jag vet att jag behöver sova men jag vill inte! Allt är bra och livet är alldeles för bra för sömn :)

Jag tackar dig kloka vän som med största säkerhet vet vem du är. Jag är skyldig dig en massa tack för att du gjort för mig. Du har mitt löfte att jag återgäldar dig när du behöver det.

Mr Almighty

Kul att du äntligen hittade hit :-D

1. Jag vet inte om du syftar på Coldplay eller Green Day som dåliga live. Är det Coldplay får jag helt enkelt stå vid min åsikt och inte hålla med, de är helt jävla fenomenala! Green Day har jag bara sett videos på och de verkar lovande men jag lovar att följa upp i höst när jag sett de på riktigt.

2. Om du går på Sweden Rock Festival när jag ordnar inflyttningsfest så får du helt enkelt skylla dig själv. Du får dock härja fritt bäst fan du vill där nere efter som hela insatsstyrkan kommer behövas här :)

3. Klart som fan det blir humor i en blogg som bygger på en liv vars viktigaste umgänge är med Adde, a.k.a Fluffy, a.k.a pinnen, a.k.a "oj"...

Kul att du hittat hit iaf :)

PS. det kommer komma fler chanser att vända upp och ner på det här ställer

Mobilblogg

Försökte för för en stund sen att mobilblogga och det gick ju bra tills jag skulle publicera inlägget. Efter det funkade ingenting. Men nu kanske det kommer istället. Får jag bara det här att funka kan det nog bli många härliga korta inlägg i fortsättningen :)

Något blev rätt...

...igår för jag krossade totalt mina gamla besöksrekord för bloggen från svunna tider då jag faktiskt uppdaterade relativt ofta.

Woho!

Det rullar på och allt är great. Jag blir imponerad av människor som verkligen utstrålar en enorm glädje trots alla möjliga motgånger. Att besitta en sådan kraft är en grym egenskap och jag hoppas verkligen att jag kan närma någon form av livsinsikt så jag också kan spruta glädje ur mig. Det finns ju möjligheter i det mesta!

Glädjande besked på jobbet med det återstår fortfarande en del att lösa innan allt är spiket. But I like where this is going :-)

Ikväll blir det till att träffa en gammal domarkollega från Nyköping som i samband med jobb hade vägarna förbi. Det ska bli kul att se vad som händer.

Intresseklubben

ICAs grillchips är fan 1000 gånger godare än vad både OLW och Estrella. Så det så!

Det kom en kommentar...

...från en person som använder "man" som alias. Detta är med största sannolikhet Adde och han syftar till att han är en riktigt karla-karl...

Asså en bild säger mer en tusen ord.

Så? Bredaxlad man eller androgyn rödvinspimplare?




Either way, still love you man(?)


Why bother...

Jag kan ovilligt erkänna att jag haft en ganska djup svacka senaste tiden. Även om jag gjort framsteg inom vissa områden så har jag saknat en trygghet som jag kände förut.

Man kan säga att jag gav bort tryggheten. Samma trygghet jag några gånger tidigare utan sådana intentioner lurat(?) på mig. Något jag inte är stolt över men det är en lärdom jag hela tiden bär med mig.

Imorgon är det ny vecka och enligt rykten får jag lovande besked på förmiddagen. Jag ska börja söka den efterlängtade tryggheten igen och jag vet var jag ska leta. Jag har fått tips! Då jag vet var jag lämnat min gammla trygghet som jag mådda så bra med vore det inte tråkigt om den kunde leta sig fram igen. Men det är ju inte upp till mig längre...

Jag ger mig ut på jakt och så får vi se var jag hittar den först...

Ikväll bryter vi ihop, laddar om och sen kör vi utav bara helvete!

Imorgon lämnar glädjetåget perrongen, vilka ska med?

21st century breakdown

Skivan är bra! Green Day fortsätter leverera.

Närmaste roliga händelsen som är på gång i mitt liv är min inflyttningsfest som jag hoppas kommer kunna dra lite folk. Svårigheten ligger i att majoriteten av gamla vänner bor på annan ort. Jag har dock en optimistisk inställning och tror att en hel del kommer kunna komma. Det kommer bli en bra mix av gamla och nya vänner :)

Det finns...

...idioter, mongon, svinaktiga as och sen finns det du!

Möte på måndag och jag hoppas få klarhet i det nya jobber :)

Vidare på det finns det en jävla fördel med att ha Adde sovandes hos sig några dagar i veckan. För ser man bara till att roa honom och laga lite mat så kommer man hem till städad och diskad lägenhet. Länge leve hemmafrun :)

Om bakfoten

Konversation på MSN med Emelie angående att hon har gnällt på mina kuddar medan Adde inte sagt ett ljud.

F: Adde gnäller iaf inte på kuddarna?
E: Haha, han är ju man, med stark och musklig nacke!

Någon har missuppfattat någon...

Man... nä...?

Green Day

Nu har jag fixat finfina Green Day biljetter och vi satsar på en plats långt fram i publikhavet en mörk oktoberkväll senare i höst.

Ny mobiltelefon kom idag också. Tack för den! Nu ska jag bara klura ut för Sony Ericsson mobiler fungerar


V75

Svårt som fan med travet idag men som utlovat kommer två system i olika pengaklasser.

V75-1: 6 Maid for Tag
V75-2: 2,4,6,10,12
V75-3: 1,2,3,4,5,7,9
V75-4: 2,6
V75-5: 3,8,9,11
V75-6: 3 Tom Raider
V75-7: 2,4,6,10,12,13,14

1960 rader/ 980 kronor

V75-1: 6 Maid for Tag
V75-2: 2,6
V75-3: 3,7,9
V75-4: 6 Hunter Brodde
V75-5: 3,8,9,11
V75-6: 3 Tom Raider
V75-7: 2,4,5,6,10,12,13,14

192 rader/ 96 kronor


RSS 2.0