Nytt år!

Nu har jag tänkt att ändå fira ut gamla året med antagligen det sista inlägget i bloggen för 2007. Det har hittils varit en gansa kort resa för den här bloggen men hoppa kunna få bättre snurr nu nästa år igen. I julklapp fick jag dessutom en digitalkamera så det underlättare väldigt mycket för att få ut inlägg. Så när jag känner mig okreativ i skrivandet kan jag bara lägga upp en bild eller nåt... Jag vet inte hur det slutar.

Just nu gör jag och Adde oss redo för kvällen galej. Vi ska hålla oss undan golonkan den här gången, dåliga minnen. Jag är i princip klar men casanovan Andreas tar sig duktigt mycket tid i anspråk för att bara raka sig. Men det är klart, får man bara chansen att raka sig varannan månad måste man ju göra en happening av det.

Jag säger som så många andra att jag ska försöka bli en bättre människa nästa år.  Har inga direkt konkreta nyårslöften, det enda är väl att bli mer ordningssam av mig och göra det jag ska lite mer i tid. Till det hör även mer kontinuitet i bloggandet.

En liten summering av året som gick. 2007 var året då jag...

flyttade till Eskilstuna

avslutade mitt första riktiga förhållande

fick börja döma division ett

var på Gotland och dömde TV-pucken

upptäckte att Peter Siepen inte var en sån dum DJ

tog körinstruktioner av Adde

upptäckte klungan och all deras underbara humor

köpte min första bok om sundare liv

hade min första kväll på kåren med ett riktigt lyckligt slut

hade min första frivillga fylla i Flen

var på en underbar road trip och upptäckte att Halmstad är Sveriges bästa stad

passerade 70-strecket på vågen

insåg att jag aldrig kommer kunna bli trött på kanelbullar

blev som linjeman sågad i lokalpressen

träffade världens bästa Henrik Wåhlin

blev tillsammans med världens bästa tjej Sandra!

Det var typ det....

Nu är Adde färdig med rakningen så det är för mig dags att för honom förklara skillnaden på monarki och republik...

Vi ses bakom golonkan, peace out!


Trött så jag går och lägger mig istället!

Nu skulle jag äntligen ta fixa ett nytt inlägg i bloggen men efter att ha skrivet bland de längsta inläggen hittils så försvann allting! Blir så trött så nu går jag och lägger mig istället!

Vad är skillnaden?

Nu har det blivit ett sådär dåligt glapp mellan inläggen igen. Men har kommit på att det inte är någon idé att ursäkta mig utan jag trummar på i min takt.

Det här får bli ett riktigt kort ett, för jag ska vara lite social med flickvännen om några minuter.

Hur som helst det jag undrar är varför det är så "fel" med skönhetsoperationer när det i princip är krav på att fixa varenda liten tand som fel i barns munner?

Vad är skillnaden???

Seg fredag

Jag är sjukt mycket mer seg idag än vad jag brukar kunna vara. Som vanligt hänger det ihop med den dåliga sömnen.
Nu har jag fått tillfredställa mitt behov av att få tävla senaste 14 timmarna. Vi satt uppe inatt och spelade Pictionary och även fast jag och Adde inte är några direkt konstnärer vann vi en jordskredsseger. Det handlar inte så mycket om att rita snyggt utan det är mer en fråga om logik. Efter en tids ritande och gissande fortsatte vi med ett annat spel som bygger på att man ska förklara ett ord. Kan dock inte komma ihåg vad spelet heter. Sjukt kul i alla fall och även där kunde jag och Adde efter inte alltför långt spelande fira en överlägsen triumf.

Sen idag har det bowlats med flickvännen. Det brukar kunna bli jämna serier men trots att det var jag som var lite risig var det hon som var under isen. Det blev alltså inte mycket till utmaning. Trots att även jag inte hade min bästa dag i bowlinghallen. Men jag kunde glädja mig med en hyfsad serie där jag efter usel start avslutade med fyra strikes på de fem sista rutorna.

Mannen besegrade alltså kvinnan som det så ofta brukar vara här i livet :)

En kul liten lista

God morgon!

I samband med olika tidningsintrevjuer kan intervjuobjektet ibland få svara på vad av två olika ting han eller hon föredrar framför det andra. Jag fick den hör idén från en annan blogg och ska nu göra en likadan.


Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad
- Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Glögg - Julmust
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Plastgran - Julgran
På skinkan: Äppelmos - Senap
Paket: Mjuka - Hårda

Ha en bra dag!


Var kommer vattnet ifrån?

Att världen ska gå under är ju numera vardagsmat i nyhetsflödet. Det är egentligen ingen idé att göra rubriker av det även om Aftonbladet och Expressen försöker. Tyvärr känns det lika uttjatat, utslitet och meningslöst som alla förbannade cancer-larm som det skrivits om i åratal.

Jag kommer ihåg Akrylamidtiden då det helt plötsligt blev livsfarligt att äta friterad mat. Alla slutade, kall kalkon, att äta chips, pommes frites och dylikt. McDonalds blev tvunga att lägga till morötter som alternativ i deras menyer. Ni som äter morötter på McDonalds får gärna dela med er av upplevelsen för jag kommer då aldrig testa. Hur som helst så var vi i sjuttonårsåldern när det här hände och rebelliska som vi var tröck vi i oss plus meny på plus meny, vi proppade magarna fulla med pommes frites.

Men vet ni vad... Det gick bra! Jag mår fortfarande som en prins och även om jag inte har någon regelbunden kontakt med mina forna lunchvänner är jag ganska övertygad om att våra djärva val i gymnasiet inte kommer påverka våra liv.

Tillbaka till huvudspåret, världens undergång, orden känns läskigt avtrubbade. Om någon förut nämde domedagen ryckte man till och fick en ångestkänsla för att allting snart skulle vara över. Inte nu längre, det har nästan gått så långt att expekt med övriga spelbolag erbjuder spel på hur länge vi kommer att vara vid liv. Nu till ett av de hetaste problemen på jorden, att polarisarna smälter.

Jag har på det bara en enkel fråga, vad är egentligen problemet med det? Jo, säger någon då, att vattennivån kommer öka och majoriteten av jordens landstycken kommer att bli vattentäckta. Följdfråga, hur kan detta komma sig?

Vi beger oss åter in på McDonalds, fortfarande inte ett dugg rädd för akrylamid, och beställer en vanlig Big Mac meny. Vi kör plusmeny på den, hit med akrylamiden! Sen går jag ifrån mina vanliga principer och beställer en vanlig cola, med IS! Istället för att dricka av läsken låter jag den stå i en halvtimme. Under denna halvtimmen kommer isen att smälta och borde då enligt klimathotets lagar få vätskan i muggen att stiga och förr eller senare rinna över. Men gör den det? Nae, skulle inte tro det. Nivån ligger där ganska konstant.

Vad är då skillnaden med polarisarna? Jag tror säkert att det finns någon förklaring. Vet ni hur den lyder, dela gärna med er!

Det var bättre förr...

Jag blir ofta nostalgisk och har lätt för att sjunka ner i gamla minnen och sakna härliga tider som en gång var. Det är inte på ett tragiskt sätt som rubriken gärna kan få det att låta som. Även nu händer en hel som jag kan nostalgitrippa på om några år.

Det är inte särskilt mycket konkreta minnen från specifika tillfällen som studsar omkring i huvudet utan mer på vilket sätt dagarna passerade för två, tre år sedan. Det mest specifika jag saknar är alla våra gamla fikastunder. Det fikas en hel del idag också, fastän på ett helt annat sätt. Nu blir det allt som oftast att man med enbart en person i taget sitter någonstans och kuckilurar om det mesta. Det som var bättre förr är alla de fikastunder vi hade i grupp. När vi var flera stycken som fick springa och sätta ihop massa småbord för att vi på ett praktiskt sätt skulle kunna fördriva stora delar av de dåtida dygnen. Något sådant gör jag/vi aldrig längre. Varför vet jag inte och jag kan inte heller se tillbaka på någon brytpunkt. Det är konstigt för när det begav sig var det så självklart. Vi behövde egentligen inte höras, alla visste vad som gällde och de som kunde de kom.

Så nu efterlyser jag alltså flera gruppfikastunder bara att höra av er när det passar... Alla ska med :)

Strul på sajten

Det har varit något fel på det här bloggforumet, eller i alla fall på min inloggning och därför har det blivit ett litet glapp i inläggen.

Jag måste få ordning på min förbannade dygnsrytm. Den är helt sanslöst dålig! Jag är uppe för länge och sover för oregelbundet, helt värdeK! Känner hur energin för att tända till bara blir mer och mer lidande. Just idag har jag kommit in i något halvapatiskt stadie där jag mest flyter omkring utan att engegera mig i något. Får se om det kickar igång snart igen.

En sak har jag hunnit lära mig idag. Beställ inte sushi under lunchrusningen för då är den inte alls lika välgjord och god som den brukar vara!

Ska på hockey ikväll, kanske finns det något att ta med sig därifrån...

Lite låttips så här på nattimmarna

Jag kände ett behov av dela med mig en lista med lite bra låtar så här sent på natten.

Fem bra låtar kommer här:

Moneybrother - Don't call the police, den bästa låten som finns om att inte ringa polisen.

Kizz - Heaven's on fire, den bästa låten som handlar om när himlen brinner.

Laleh - Live tomorrow, den bästa låten om att också leva imorgon.

Johnny Cash - If I were carpenter, den bästa låten om att tro sig vara en hantverkare.

Imogen Heap - Hide and Seek, den bästa låten om kurragömma.

Jag vill även varan för den här låten:

The Fray - How to save a life, den sämsta låten om hur man räddar ett liv! Han tipsar ingenting om exempelvis HLR eller andra västerländska samt österländska medicinska metoder. Även om låten är trevlig i sig är det en värdelös handledning i hur man ska rädda någon som är på väga kola.

Hoppas detta har hjälpt dig där ute nu är det godnatt för mig...

RSS 2.0