Aj!!

Idag fick jag ett jävla slagskott på foten när jag dömde så nu är jag en haltande man...



Konstruerad värld...

Blir så trött på alla som lever efter alla konstruerade sanningar... Inse att det mesta som är kulturellt betingat i princip bör förkastas så fort det bara går. Lev som den du är istället för att göra dig till, bry dig dina medmänniskor för att de är de är och inte för materiell vinning. Lär dig finna riktiga vänner!

Öppna dig och var inte så fördömande för främmande eller kontroversiella småsaker så ska du se vad mycket gott som finns där ute!

Reflektioner från gårdagens match

Som utlovat kommer då en liten sammanfattning från gårdagens division 1 match, Trångsund - Arlanda.

Senast jag dömde en division 1 match var för ungefär en månad sedan så jag var riktigt sugen på uppgiften. I enlighet med tabellen framstod Trångsund som det bättre laget. Innan matchen hade de endast ett par poäng upp till serieledarna Nacka. Arlanda däremot låg sist med enbart en seger efter juluppehållet.

Det var emellertid Arlanda som styrde det mesta av händelserna ute på isen och trummade på som det starkare laget genom i stort sett hela matchen. Bortalaget från Märsta fick en bra start med en relativt tidig ledning 2-0 ledning och lät sen aldrig riktigt Trångsund komma in i matchen. Slutresultatet kunde tillslut skrivas till 0-4.

För oss på linjen var det inte den särskilt svårdömt men vi gjorde det vi skulle bra. För HD-Micke var det däremot tuffare men han gjorde en grym match, imponerande och så hur bra han har blivit på så kort tid. Sjukt skoj!

I matchen hände inte så mycket roligt eller spektakulärt. Det roligaste att berätta var nog följande ordväxling som uppstod efter en situation utanför Trångsunds bås. Jag är den enda i närheten av situationen.

Okänd Trångundsspelare - Men vafan domarn, han crosscheckar ju så att klubban går av!!
Jag - Okej...
- Men då måste det ju vara utvisning för fan!
- Jo kanske det skulle ha varit...
- Men varför tar du den inte då?
- Har du någon gång sett en huvuddomare utan bindlar?
- ööhhh, nej...
- Nä, varför tror du att jag är det då!

En riktigt bra gris slutade 4-4-7 med Micke som vinnare. Gårdagens guldpipa får gå till den okända materialaren i Trångsund som slipade mina skridskor. Bästa slipningen på evigheter!!!!

Ikväll är det AJ regionselit på schemat och matchen mellan Gripen och Nacka.

Man ska inte vänta...

Hade det itne varit för att det blev så sent igår har jag faktiskt skrivit av mig om mina intryck från P3-guldgalan. Men som sagt det blev inte så och nu har jag inte så många tankar kvar angående arrangemanget.

Det man kan konstatera är att det i princip bara är de galer som SVT sänder som man kan titta på. För att bli avbruten av konstanta reklamavbrott är knappast någon höjdare... Public service is the shit!!!

Till er som uppskattar domarbloggandet kommer det ett nytt inlägg imorgon. Då ska jag iväg till Stockholm och döma division 1 mötet mellan Trångsund och Arlanda Wings. Det ska bli grymt kul och jag är laddad till max!

Var det inget mer ni ville så säger jag adjö här...

Mangan

Hade egentligen tänkt skriva en hel del om bland annat P3-guldgalan och ett oerhört roligt parti RISK som ikväll utspelades hos familjen Eriksson. Men de mer utförliga redogörelserna kommer istället imorgon, eller senare idag (lördag).

Säger istället godnatt med ett klipp med Mangan från Klungan. Han var med på galan ikväll tillsammans med Bengt Strömbro och Patrik Larsson som representanter för "Mammas nya kille". Klungan är alltså namnet på humorgruppen som står bakom dessa produktioner.

Här har ni alltså ett klipp med en av mina favvokaraktärer Mangan. Han gestaltas av skådespelaren Olof Wretling som förutom Mangan har en uppsjö av andra underbara karaktärer i sin reportoar.

Enjoy!


Långsam fredag

Eftersom jag den här veckan har suttit fast ute hos mina föräldrar där det inte händer så mycket har jag helt plötsligt blivit ganska duktig på att uppdatera bloggen. Om sen det som kommer in är så intressant vet jag inte.

Andra positiva effekter av att bo här ute i skogen är att jag börjat hitta en naturlig dygnsrytm där jag nu tre dagar i rad lyckats pricka sömnen mellan 0.00 och 8.00. Ska verkligen försöka hålla på det här nu så bra som det går. Ni kan ju möjligtvis få för er att det skulle vara svårt då det ikväll är fredag och då följdaktiligen imorgon lördag. Men lyckligtvis för sömnen blir det inget galej ikväll, jag ska nämligen upp tragiskt tidigt imorgon för att åka och hålla i en föreningsdomarkurs i Gnesta. Därför laddar jag för en ny 0.00-8.00 sömn. Kommer jag att lyckas? Det visar sig.

Burger King i Eskilstuna

Läste precis att Burger King kommer öppna ny restaurang i Eskilstuna.  Helt underbart då Burger King har Sveriges i särklass bästa burgare. Än så länge vet man tydligen inte om det nya hamburgerstället kommer ligga centralt eller en bit utanför. Ekonomiskt sätt vore nog det sistnämnda bäst för mig :)

Gripen - Väsby BJ Allettan

Som sagt en BJ match i Strängnäs stod på programmet ikväll. Skoog som HD och Arbestål som andra LM.

I ärlighetens namn vet jag inte riktigt om det finns så mycket att säga om matchen, det var inte några knepiga situationer eller roliga fadäser. Match innehöll förhållandevis lite utvisningar och när klockan stod på 20.00 efter sista perioden kunde Gripen stå nöjda(?) med en 4-3 seger.

Personligen känner jag väl att det var ok-match, kan knappast påstå att jag briljerande, fast samtidigt behövdes det inte. Nedsläppen kändes dock helt underbara! Hade jag granskat mig själv hade mina nedsläpp i den här matchen fått toppbetyg :) Tyvärr fick jag en puckjävel på mig. Det är direkt efter ett nedsläpp och jag har ingen som helst möjlighet att hinna ta vägen någonstans. Nog vet jag att jag är bred om axlarna men eftersom en hockeyrink är ungefär 1 800 kvadratmeter tycker man ju att han borde kunna utnyttja de lediga 1 799 kvadratmetrarna som finns kvar... Men icke, rätt på mig skulle pucken. Tack och lov hade inte heller spelarna i fråga mycket till kraft i skottet så jag klarade mig lindrigt undan.

Just det, grisen slutade 19-7-6 med Skoog som vinnare och Arbestål som nyckelbärare.

Hockeyblogga lite också

Några av mina domarkompisar har börjat domarblogga och varierande resultat. Bransell är väl den enda som egentligen fått lite ruljans på det hela.

Hur som helst har jag fått lite requests och vill självklart inte vara sämre så jag ska också försöka sammafatta lite om de matcher jag dömer. Premiären får bli kvällens juniormatch Gripen - Väsby i Strängnäs.

Så länge får ni som är lite intresserade nöja er med den här lilla snutten på hur man kan se ut in action.


Skön slogan!

Igår hörde jag en helt underbar slogan. Tänk dig att person X, vem vi kan kalla Oscar. Eller nej för då kanske han känner sig träffad... Okej han får kallas Rasputin för någon sådan kommer inte läsa det här.

Hur som helst Rasputin har två stora intressen, ved och porr. Rasputin vill nu starta en firma och anser det då lämpligt att den ska vara i ved- och poor branschen. Sagt och gjort, nu saknas bara en bra slogan. Eller egentligen en "pay off". Hur som helst han funderar ett bra tag sen till slut får han en idé!

Rasputins Ved & Porr, om du gillar stock!

Flikar!

Tack vare en kommentar från "Solle" här i bloggen är jag numera för flikar och dess syfte. Det gick tydligen att ctrl+tabba mellan de olika flikarna.

Länge leve flikar :)

Monopolskändare

Jag har tänkt att skriva om det här ämnet i ett par veckor jag har bara inte kommit för mig att göra det. Nu är det i alla fall dags.

Jag har egentligen alltid vetat att folk under de senare år förstört vårt kära och mycket välkända spel Monopol. Men när vi under en spelkväll för att par veckor sedan började spela Monopol tände det till på riktigt. Det hela handlar om olika regelvarianter som snart blivit så allmängiltiga att majoriteten Monopolspelare verkar tro att de är vad som egentligen gäller.

Här kommer några exempel på de regler som folk spelar med. Observera att allt detta strider mot algas originalregler och är endast påhittade av spelpöbeln...

1. Hamnar du på rutan "GÅ" får du 8 000 kronor. (Det här retar mig enormt! Varje gång en spelare som passerar "GÅ" erhåller han/hon 4 000 kronor, varken mer eller mindre. Vill man ha mer pengar får man tjäna de själv genom investeringar.)

2. Innan man får köpa gator måste man gå runt ett varv. (Jaha...Varför? Ge mig en motivering till att det här skulle vara en bra regel, när startskottet går då går det!)

3. Vissa avgifter som ska erläggas till banken, lägger man istället i mitten och spelaren som kommer på "Fri parkering" får pengarna. (Även om det är varianten är enormt regelvidrig fyller den väl lite funktion. Även om jag senast protesterade högt emot alla dumma påhitt, var det här ändå den regeln jag gav med mig på. Det blir ett extra spänningsmoment och som kan fungera som hävstång åt de som ligger i underläge.)

Det förekommer en hel del andra felaktigheter men de här känns som de tre värsta. Jag förstår att man kan försöka utveckla ett spel men Monopol är någonstans heligt, det är för stort för att modifieras. När reglerna skapades anpassades startkapitalets värde, inkasseringskortens värde, kostnaden för hyror och byggnationer för att funktionerna skulle samverka så bra som möjligt. Nästan allt detta har raserats genom den okunniga massans förstörelse. Tror inte upphovsmännen är nöjda!

Jag har än så länge hunnit ge mig på nya varianten av Monopol med kortbetalningar och nya gator. Jag tycker att en sådan version mer är på sin plats. Emellertid hade jag velat att det kallades "Nya monopol". Då hade man vetat vilket av de två man skulle spela nästan gång någon frågade.

Avslutningsvis vill jag också tipsa om det liknande spelet "Finans". Ett annat riktigt roligt affärsspel där man kan lika finanshaj

Det här var förresten kul, tror jag ska skriva mer om sällskapsspel då det är en liten passion hos mig.

Family Guy och Mammas nya kille

Helt underbart! När jag sitter här och tiden går som mest långsamt upptäcker jag att det kom ett nytt avsnitt av Family Guy i förrgår :)

Inte nog med det, klockan fyra börjar nästa avsnittet av "Mammas nya kille". Kan det bli bättre...? Kanske. Behöver det blir bättre? NEJ!


Flikar?

Har inte riktigt förstått syftet med flikarna i Internet Explorer...?? Vad är det för fel på att arbeta i flera fönster istället. Den enda skillnaden är att man i flera fönster har möjlighet att alt+tabba mellan de olika fönstrena man arbetar i.

Länge leve... Som det var förut!

Mänskliga värdet?

Ja, ser vi människor som människor fortfarande? Värdesätter vi fortfarande varandra efter det vi är eller är den tiden förbi? Jag kanske i och för sig inte ska anta vi respekterat varandra förut. Det kanske alltid har varit så här illa...

Ett bra exempel är det som kära skolministern sa idag, d v s"...ökat fokus på kunskapsresultat." Här syftar han dessutom på sjuåringar! Helt sjukt, just nu när jag skriver tänder jag till så mycket att jag inte finner ord...

Bra budskap det här sänder ut. Se till att få bra betyg och lär dig så mycket så möjligt, annars är du ingenting värd!

Lyckligtvis kommer borgarna med lite bra förslag också. Ska man vara politisk korrekt ska det numera tydligen kallas "könsneutrala äktenskap". Även om det inte borde behövas kan det här ältas i all oändlighet. Men ser vi tillbaka på de mänskliga värdena verkar det helt absurt att man ska förbjudas äktenskap på grund av att man ser en annan kärlek än vad folk är kapabla att acceptera. Kan dessa tvivlare inte acceptera är det deras problem och det ska fan inte vara ett hinder för de som tror på kärleken.

Kul förresten att vi ser ner så mycket på äktenskapspolitiken i mellanöstern när vi själva inte heller har riktigt rent mjöl i påsen gällande ämnet. Det innefattas av ungefär samma frågeställning, punkterna ligger bara på olika ställen i gråzonen. Mellan det svarta och det vita, mellan vad som är rätt och fel.

Nu ska jag åka till Gnesta för att titta på Divsion 2 hockey. Så pass mycket älskar jag den här jävla sporten!


Ingen mer skola på ett tag

Nej nu är det klart att jag inte pluggar mer för den här gången. Även om jag har hållit på med det här ett tag nu så känner jag dessvärre att det inte är något för mig. Det är inte plugget som är problemet utan det faktum att jag inte längtar efter att bli klar. Framtiden får sedan utvisa vad som kan hända istället.

För tillfället sitter jag istället och arbetar på golfklubben vilket jag har gjort förut ett par sommarhalvår. Jag kommer vara här lite sporadiskt fram till och med den 1 februari då jag börjar på nästa jobb som är mer stabilt. Jobbet är väl inge fancy direkt men det är precis vad jag behöver. Det kommer ge mig tid att få tänka över saker och ting, slippa känna konstant press, bara glida runt och filosofera på livet, precis så vill jag ha det.

Det borde egentligen ringa sjukt mycket i telefonen med tanke på att årsfakturorna landade hos medlemmarna igår, men naaee! Det är inte många som ringer så jag sysselsätter mig med annat istället.

Svårt att säga...

Det är sjukt svårt att säga om Ahlgrens bilar smakar annorlunda eller ej. Det troligaste är att de inte är någon skillnad på smakämnen men att det emellertid finns en viss smak i de färgämnen som tillsätta, därav den lilla smakskillnaden.

Ahlgrens bilar

Jag och en kompis diskuterade just om det var olika smak i ahlgrens bilar. Jag vill spontant säga att det är det men jag vet inte säkert... Det som talar emot att de skulle vara olika smakar är det faktum att jag aldrig har utvecklat en naturlig favorit som man ofta gör. Ta mentos till exempel, där är det absolut den rosa pluppen som är godast :)

Vad tror in? Själv ska jag springa och köpa en påse och kolla

En natt efter jobbet

Nu har man för första gången på två månader averkat ett pass för Cherry Casino igen. Kvällen går knappast till historien som den mest händelserika under mina 18 månader på Cherry. De som nog lyckades spendera mer än halva kvällen hos mig var ett gäng romer. De var fyra stycken varav enbart en spelade hos mig. Två stycken fungerade som någon form av Zombies i bakgrunden  och gjorde med andra ord inte mycket väsen av sig. Den fjärde personen verkade vara den skarpa kniven i lådan. Han spelade inte heller men stod och pratade mycket med mig under tiden då hans vän på något skumt sätt lyckades vinna en hel del pengar.

Efter en stund försvann den skarpa kniven och jag blev istället tvungen att prata med den spelande snubben. Man har ju van att ha och göra med  de flesta nötter vid spelbordet men idag var det fan något som var extra jobbigt. Jag kan itne sätta fingret på det men störigt var det. Han snackade om allt mellan himmel och jord och någonstans där emellan kastade han in Las Vegas hela tiden. Jo det mesta handlade ju om hur det var i staterna och i Vegas. Efter att jag hade inombords hade brytit ihop av hans snack lyckades jag i alla fall vände snacket emot honom.

Att kalla honom Lill-Vegas gjorde nämligen susen. Då blev han genast tvungen att bevisa att han minsann inte var någon Lill-vegas. Så det börjades satsas friskt, dubblas och splittas så fort han fick chansen. Efter han hade spenderat ytterliggare en timme med planlöst, febrilt spelade hos mig gav han upp. Ja tack!

Tyvärr spelade inte så många fler hos mig den kvällen men det gav mig möjligheten att upptäcka att Dart är en grymt spännade sport att titta på :)

Helt jävla pointless

Överlag har jag gillat våra litteraturkurser på skolan och tentorna har oftast varit riktigt skojiga. Just nu känns det tyvärr som att jag aldrig kommer bli klar. Det är inte direkt upplyftande för humöret att sitta här och filosofera... Skolan är tom och ödslig och golonkan tog slut för bra stund sen. Har också börjat känna av behovet hunger och eftersom jag inte alls har energin för matlagning kommer jag, om inget drastiskt händer, snart att bidra med några slantar till McDonalds skrala kassa. 

Allt detta snack om mat gör mig hungrig... Dags att bege sig. Sen får vi se om jag får någon fart på pluggandet, det går duktigt trögt...  


Trist kväll...

Nu har jag gått och skjutit på den här släpande tentan alldeles för länge. Det är dags att sätta igång på riktigt. Jaq är dock inte det minsta sugen, finns så mycket annat jag skulle vilja göra istället. Men men ju snabbare jag blir klar desto bättre. Nu är jag hur som helst inställd på en kväll i skolans datasal. Den är öppen till klockan nio så beroende på hur det har gått blir det mer skrivande hemma eller så kan jag göra något mycket mer angenämnt av den här kvällen.

Nä nu tar jag med mig golonkan och ger mig av till skolan...

Sent sludder...

Fastnade framför Magnus Betnérs "Ingenting är heligt" nu ikväll. Även om han blir för mycket ibland är han riktigt bra och verkar ha förstått ett och annat. Det finns en hel del att lära där.

Intressant är att femman nu på en vecka har sänt samma show tre gånger på typ en vecka. Har de inga andra program. Det känns sjukt pinsamt att en av sveriges största TV-kanaler måste rulla om honom gång på gång.

Nyårsaftonen var i alla fall trevlig. Inte världens drag kanske men det fungerade. Det har överlag blivit ovanligt mycket festande för min del under mellandagarna så nu känner jag mig ganska risig. Jag har en del dokumenterat från gårdagskvällen men just nu kommer jag inte åt bilderna så det får laddas upp senare.

Nu har det gått ytterliggare tio minuter av Betnérs show och det är verkligen bra. Egentligen inget nytt men han har ju fattat. Inte många där ute som har det.

Jag vet att jag är sjukt okonret nu... Känner att jag har massa bra topics på g men vet inte vilken jag ska fokusera på. Det här får bli ett sådant där jättedåligt utfyllnads inlägg i bloggen.

Avslutningsvis kan jag tipsa om en nystartad blogg som min pappa skapade idag. Ska bli intressant och se vad han kan göra med den. stevenssanningar.blogg.se är adressen dit.

Avslutar med att kasta in ett litet Betnérklipp



God natt!

RSS 2.0