Vad blir resultatet av en jävla massa vilja men ingen inspiration?

Typ ingenting!! Jag sitter och läser olika tidningar på nätet för att hitta något kul att spekulera kring eller skämta om. Tyvärr är det nada som känns ett dugg intressant. Undra om det är så här jobbet tär på mig? Med tanke på att jag är van vid tolvtimmarsdagar klagar jag inte och känner att jag klarar av det men det verkar logiskt att det skulle inverka negativt på mig, på ett eller annat sätt.

Jag har försökt att hitta de mer positiva detaljerna i vardagen. Det är emellertid svårt när man har lärt sig observera omvärlden med en kritiskt lins på näthinnan. Det positiva är väl att jag någonstans ändå känner att jag lyckas ganska bra med att acceptera folk och företeelser för vad de är. Problemetet är att jag med denna metod inte klarar av att riktigt respektera människor som inte har accepterat sig själva.

Under senaste halvåret har jag kommit fram till att den där Rousseau inte var så jäkla dum ändå. Hans filosofi var enkel, lev med naturen, lär av naturen. Det har fungerat och kommer alltid att fungera. Förr eller senare genomskådas eller förbrukas alla fejkade, artificiella och konstlade lösningar utan att själva på något sätt efterlämna något som kan fylla deras funktion.

Nu har jag precis kommit på ytterliggare en bloggtopic, men den får jag ta imorn.

Om jag skulle sammanfatta mitt liv med en låt, vilken låt skulle jag välja? Vilken låt skulle du välja?

Hemma igen

Efter att ha varit hemma några timmar som jag mestadels spenderat med att sitta och skrika varom vartannat på den värdelösa Adde och det värdelösa NHL 08at. Hatar att förlora, speciellt när han vinner på att varenda puckjävel studsar hans väg. Not fair at all...

Hur som helst tänkte jag ägna några rader till att summera hockeyhelg nummer två i Nyköping. Den här helgen slog den förra med hästlängder, allt var bättre nu. Hockeyn var bättre och lagen var jämnare. I alla fall om vi bortser från de två finsk, de höll inte alls måttet och fick idag spela de lägre placeringsmatcherna. Bortsett från de två lagen var det tight in i det sista och när gruppspelet var klart igårkväll krävdes det målskillnad för att avgöra vilka lag som skulle spela semifinaler. Järfälla, Spånga, Lidköping och Färjestad var de fyra lagen som idag skulle göra upp om slutsegern. Färjestad som verkade helt överlägsna när jag såg dem hade ju efter en förvånansvärt dålig inledning och lyckades tillslut trockla sig till slutspel via målskillnad. 15-0 matchen blev med andra ord betydelsefull.

Efter att ha värmt upp med en placeringsmatch skulle vi ta oss an finalen som skulle spelas mellan Järfälla och Lidköping. Järfälla hade vunit sin semi ganske enkelt medan den andra var snuskigt rafflande och kunde först avgöras efter sju straffomgångar. Jag är fortfarande riktigt förvånad över att Färjestad med sitt spel och sina spelare kunde förlora två matcher den här helgen. Det kändes bra inför finalen, jag hade fått bra kontakt med både Järfällas och Lidköpings lagledning samt spelare i de matcher vi haft med varandra tidigare under helgen. Det skulle bli spännande även i finalen. Järfälla kopplade dock greppet snabbt och hade efter inte allt för lång tid skaffat sig en 2-0 ledning och när första perioden var spelad visade resultattavlan 3-1. Efter halva sista perioden lyckades de reducera till 3-2 men längre skulle de inte komma. Detta trots att de först blev tilldömda ett strafflag med fem minuter kvar att spela och sen ytterliggare ett straffslag när det bara återstod en minut kvar av matchen. Västgötalaget missade emellertid båda straffarna och jag undrar vad tränarn tänkte på då han utsåg samma skytt till straff nummer två när han bara fyra minuter tidigare inte ens varit nära att lyckas med den först. Tyvärr visade sig Järfällas lagledning från sin sämsta i finalen. Trots att vi tidigare kommit bra överens bettedde de sig inte alls som sig bör i en ungdomsledares roll. Mot slutet av matchen var det mest skrikande och vinkade från deras tränare och ledare och när slutsignal ljöd uppstod ett ordentligt slagsmål i vilket flera av båda lagens spelare deltog i. Trist att avsluta en final på det sättet. Men när allt var lugnt och löst och jag passerade Järfällas bås och ytterliggare kommentarer fälls kan jag inte låte bli att vända på mig och fråga om de tycker att sitt uppträdande passar ledare för 15 åriga hormonstinna grabbar som med stor sannolikhet är inne i djupa identitetskriser med sig själva? Jag la till lite däremellan som jag inte kommer ihåg. Men jag tror ändå inte att de spelade någon roll.

Reflektion efter att i år ha dömt mer ungdomshockey än jag gjort på många år är att det har blivit ett mycket tuffare klimat där ute i ishallarna. Jag undrar vidare hur alla yngre mer osäkra och oerfarna domare hanterar situationen? Man blir mörkrädd när man ser hur vissa beter sig och det mest skrämmande är att det verkar vara fullkomligt accepterat? Ingen pratar om det som att det är fel eller engångsföreteelser utan mera som att "så här är det". Det är riktigt illa. Hoppas det här kan uppmärksammas mer och i och med det åtgärdas.

Självklart är ite alla ledare såhär och det finns massa guldkorn också. Både Spångas och framförallt Färjestads ledare uppträdde schystare än schsyt och var verkligen bra exempel på hur jag tycker ledare ska bete sig när de befinner sig i den roll som de gör. Två spelare som under helgen visade grymt gott uppträdande var Linköpings nr 3 Emil Åberg samt Lidköpings kapten vilken jag av någon konstig anledning aldrig snappade upp namnet på, något jag normalt sett brukar göra.

Nu märker jag att det här blev mer än några rader och jag skulle kunna skriva mycket mer om ämnet men det räcker här. Hade också tänkt skriva mer om vad som hänt vid sidan av isen men energin och minnet har trytit som det får räcka här. Nästa helgs avslutande cup ska det bli bättre uppföljning på.



FBK övertygade...

... i en match där de vann med 15-0! Inte så jäkla spännande. När man är så här trött behöver man lite adrenalin i kroppen för att komma igång och kunna döma bra. Det blir inte så mycket sådant när måldifferensen är som den är. Den senaste matchen som jag nyss blev klar med slutade 14-0. Hoppas på mer spännande drabbningar om några timmar.


Early games make Fredrik a sleepy man

Klockan ringde vid 6:30 imorse och efter gårdagens poker var man långt ifrån pigg. Hotellfrukosten är inte under all kritik men nästan... Ingen apelsinjuice, vafan menas med detta! Skärpning Compagniet!

Morgonens tidiga matcher har gått över förväntan och man känner sig som en kung där ute. Alla lag både de som vinner och som förlorar, de som får flest utvisningar och de som får färst, alla är nöjda.

Vi har lite celebert besök här i hallen i alla fall. Meriterade Roger Johansson från Färjestad verkar vara farsa till en av grabbarna i Färjestads lag.

Nästa match på schemat är just Färjestad mot Kuku. Vi får se hur det slutar...?

Hockeyhelg i Nyköping

Okej, dags för ny hockeyhelg i Nyköping. Den har inte börjat bra om man säger så... Vi körde en inledande dubbelgris. Egentligen var det en O-R-M vi körde. Av sex personer kom jag sist med 0 poäng. Hur jävla lyckat känns det? Nu är det snart dags för första fighten, Linköping - Avans. Det sistnämda är tydligen något finsk lag från gud vet var. Taggad till max för att revanschera mig för den pinsamma grisen.

Nyss sagt i domararummet:

Marcus P: Någon som har en Nokialaddare?
Hulting: Ja, hemma. Jag kan ta med mig den imorgon.
Marcus P: Nej men asså jag har en själv...

Vad han ville få ut med detta vet ingen...

Snart kliver vi in i ett "Kokande Rosvalla!!"

Morgonpasset till Kvällspasset

Om man under sina arbetsdag både hinner lyssna på hela i princip hela morgonpasset samt hela kvällspasset. Ja då har man ta mig fan varit där länge. Det visar sig att man tydligen kan få ut en hyfsad lön från City Mail, bara man är där tillräckligt länge. Tur är det väl att man är härdad sen tidigare och faktiskt tycker att jobbet är skitkul för att man ska klara av den period vi just nu går igenom. Tydligt märks det hur mycket våra tuffa dagar sliter på majoriteten av vår personal. Kan vi bara få lite tid över till planering kanske vi kan omstrukturera och ta in mer folk för att lösa bekymret. Den som lever får se...

Idag blev jag riktigt rädd och förbannad när jag var ute och delade. Jag sitter där i min kör bil i lugnan ro, skrattar åt "Cirkus Kiev" och som vanligt filosoferar över livet. Då händer det! Jag kör på en dubbelfilig väg, på väg ut emot Årbyrondellen för er som är hemma i E-tuna. Jag ligger i vänsterfilen och ser en bit framför mig en röd buss som kör i den andra filen. Eftersom jag har högre fart förutsätter jag att jag kommer köra om honom förr eller senare och ger inte situationen mer tankeverksamhet än så. Vad händer? Jo, rätt som det är får bussjäveln för sig att den också ska in i vänsterfilen. Visst är man er trendsetter men vafan det finns väl gränser? Hur nära är jag då? Jo om jag säger så här: Inte ens Pagrotsky skulle kunna ligga raklång emellan... Det blir tvärnit och vänstersväng vilket näst intill skickar ner mig i diket bredvid väge. Med en blandning av tur och skills rullar jag upp på vägen igen efter en hel del grusskrap. Detta följs upp utav den obiligatoriska kombinationen bestående av tuta och långfinger. När jag fått ut mig mina värsta aggressioner upptäcker jag vad det står på bussen, "Karlstad buss & turism".

Klart som fan att olyckans buss och då antagligen dess chaufför kommer från världens mest ondskefulla håla. När jag tänker på Karlstad och hur den staden är i kombiantion med sitt hockeylag enbart framstår som helvetet på jorden undrar jag varför Frodo och kompani genomgick så mycket trubbel för att ta sig till mordor? Uppenbarligen hade det räckt med att hoppa på den onda röda bussen till Karlstad. Där hade ringfan förintat sig själv på grund av bristande energi över att existera...




Knåpa ihop något nytt

Jag vill ha mer energi över till att skriva fler blogginlägg. Men eftersom vi hetsar som vi gör på jobbet just nu finns inte riktigt tiden till.

Ett annat mål jag också har med den här bloggen är att ge den en mer humoristisk touch. Det har alltid varit min strävan men det har inte riktigt blivit så... Varför vet jag inte riktigt, det har bara inte blivit så.

Jag ska försöka bättre mig så försök att hålla utkik ska vi se vad som händer framöver.

På begäran

Jag får som vanligt lite dåligt samvete när jag tappar mitt bloggtempo men jag ska försöka shejpa upp mig.

Egentligen har jag inget konkret att just nu komma med men jag skriver i alla fall för att se vad som poppar upp i huvudet. Kvällen har spenderats med ett antal NHL-matcher mot Adde. Just ikväll vann han flertalet men det är hela tiden stenhårt, sjukt kul att det är så jämnt. Vi har alltid massa härliga turneringar pågående och i den aktuella kan jag glädjande nog konstatera att jag fört upp Djurgården i toppen, plus där!




I helgen var vi och såg på en skolföreställningen vid namn "Sjåvven". Skolföreställning låter inte så jävla hett men de är två timmars magi man än en gång fick uppleva i lördags. Trots att det var tredje gången jag såg detta har jag inte tröttnat. Vissa saker blir till och med bara bättre och bättre. Inte bara det att näst intill alla framträdanden utförs med högsta kvalité. Det genomgående temat känns genomtänkt och ställer intressanta frågor. Att man sedan stampar på Strängnäs kommuns kommunfullmäktige på fötterna gör ju inte saken ett dugg sämre. Vissa textstycken känns verkligen klockrena och det är just detta som gjorde att man emellanåt glömde bort att det faktiskt var skolelever man beskådade. Vill man se klipp går det att finna på stallarholmsskolan.blogg.se

Var finns dem som ropar glatt?
Vi har länets lägsta skatt
Lätt att hålla sig för skratt
Här i vår kommun




Jag och Elina håller på och startar hemliga klubbar :-) Hittils har vi bara två stycken men vi jobbar på att komma på fler fyndiga. Självklart är det bara de som uppfyller vissa krav som får vara med. Vad de handlar om? Jo det är som sagt mycket hemligt ;)


Angående diskussionen rörande flera tecken i rad

Det har senaste dagarna pågått en diskussion i vår jobbkrets angående flera tecken i rad. Det startade med uttropstecken men nu ingår även frågetecken samt vanliga punkter i dispyten. Vissa parter konsulterar privatägda sidor som kan publicera vilka "sanningar" de vill. Helt utan granskning. Men med ett års studier utav svenska språket på högskolan vet man ju med sig att det enbart finns en sanning när det kommer till diskussioner av den här typen.

Sanningen heter Svenska skrivregler och är utgiven utav Svenska språknämden. Språknämnden är den organisation som bestämmer hur vi svenska ska skrivas på ett korrekt sätt. Vilka ord som ska ingå i Svenska akademins ordlista och så vidare.

På sidan 167 i Svenska skrivregler kan man under punkt 245 läsa om Flera tecken i rad.

"Flera frågetecken eller utropstecken i rad, eller en kombination av dem, kan utnyttjas för att förstärka innebörden av tecknen. Man bör vara sparsam med  sådan hopning av tecken. Det passar inte i alla sammanhang. Om man använder både frågatecken och utropstecken och meningen har frågeform, är det naturligast att frågetecknet placeras före utropstecknet."

Sen ges även följande exempel:

"Kultur?? Skall det kallas kultur att kludda på väggar?"

"Givakt!!"

"Menar du verkligen det?!"

Även om det poängteras att denna användning av tecken ska användas sparsamt så står det klart och tydligt att användning är OKEJ! De subjektiva åsikterna angående vad som är snyggt eller inte kan sedan få florera fritt. Men där ligger sanningen i betraktarens ögon. Men ska man hugga efter konkreta argument angående rätt och fel är ovanstående den enda sanningen som kan publiceras angående svenska språket i Sverige.


Dags igen

För en tid sen pratades det om en "Hitta sig själv revolution"... Undrar vad fan som hände. Det har fan blivit hög tid att ta tag i det här på riktigt. Frågan är bara var man börjar någon stans?

RSS 2.0