Coldplay och helgen

Coldplays senaste skiva är något av det bästa jag hört i musikväg. Med låtarna Violet Hill och Viva la Vida i spetsen är det svårt att just nu inte lyssna på den flera ggr om dagen. Mina bilrundor på jobbet förgylls verkligen då jag får höra någon av dessa låtar på radion. Underbara 3-4 minuter. Att jag, Adde, Emelie och Ellinore sen har Coldplaybiljetter till deras konsert i Sverige i höst gör ju inte känslan sämre.

I helgen hade vi en grymt lyckade fotbollsfest med jobbet. För oinsatta innebär det att majoriteten av allas citymailkontor i Sverige först under dagen spelar en fotbollsturnering som på kvällen avslutas med en hejdundrande Fest, med stort F :)

Fotbollsturneringen spelades ute på Djurgårdens IF träningsanläggning och 48 lag deltog. Själva hade vi inga stora förhoppningar och trodde inte på någon störte framgång. Speciellt inte efter att vi förlorat en träningsmatch på ett Västeråskontor med 15-5 :-S

Hur som helst rullade turneringen igång och fick i första matchen möte ett Helsingborgskontor. Vi hade som lag itne kommit igång än och det var allmänt stirrigt på planen. Jag hade inte heller hittat någon ordentlig trygghet mellan stolparna och kände att jag nog kunde tagit ett av de två mål jag släppte in. Efter ett sent reduceringsmål, som senare skulle visa sig extremt viktigt, skrevs slutresultatet till 2-1.

Inför nästa som match som skulle kunna bli den sista snackade vi ihop oss lite mer om vad vi behövde förbättra. Eftersom det var trelagsgrupper var den här matchen kritiskt. Vi var lite rädda för de här motståndarna från Göteborg. De hade nämligen vunnit över Helsingborgskontoret med 3-1. Fördelen var att det resultat gjorde att vi bara behövde vinna matchen för att ta oss vidare. Sagt och gjort. Efter ett tidigt ledningsmål från vår sida var det bara att stå emot deras anstormningar. Jag var nu stabil i kassen och stoppade de få tappra försök de mäktade med de vid enstaka tillfällen som slank igenom vår starka backlinje bestående av mer än hälften tjejer. 

16-delsfinal väntade och ett lag från Uppsala stod på andra sidan planen. Från en början ser det ut att bli en tuff match men i med att tiden går stänker vi in boll på boll och när domaren blåser i pipan står det 4-0 i vår favör på tavlan. Åttondel och ytterliggare ett Uppsalakontor som utmanare. Än en gång vinner vi enkelt, 3-0 och min tredje nolla i rad. 

När det var dags för kvartsfinal kort därpå hade jag en dålig feeling och trodde att det skulle ta slut här. Våra motståndare bestod av ett hopplock av diverse kontors- och regionschefer från våra södra regioner. Dessa "rutinerade gubbar" pressade oss genom hela matchen och kom på anfall hela tiden. Tack vare vårt grymma försvar och några benparader höll vi nolla igen och lyckades till och med kontra in ett segermål i slutminuterna. Rättvisst? Who Cares?

Semifinalen spelade mot mästarna i Citymails danska fotbollsturnering. Det osade landskampsstämning över matchen och den bra feelingen var tillbaka. Tyvärr var det här gänget snäppet bättre och deras tidiga ledningsmål blev också matchens enda. Även om vi hade några riktigt giftiga chanser mot slutet.

Efteråt kändes det riktigt bra även om det var lite halvbittert. Det som slog mig mest under den här turneringen var hur kul jag tycker det är med lagsporter och framförallt fotboll. Jag njöt verkligen av varje sekund jag stod på planen. Lovely!!

Kvällens fest blev ju lite av ett antiklimax på grund av Sveriges snöpliga förlust mot Spanien. Det finns mycket säga om den matchen och om landslaget men ska jag kommentera en sak måste det vara att Lars Lagerbäck är en stor man och fotbollstränare. Jag tycker han får ta alldeles för mycket skit med tanke på vad han åstadskommer med vårt landslag.

Inlägg blir verkligen kassa när man skriver sällan. Vi får se när det blir fler inlägg oftare.


RSS 2.0